DSC_1677-e1410363108375

Over Mandoria

Mandoria is onderdeel van Broer Bakkerijgrondstoffen, één van de meest toonaangevende producenten van amandelspijs, banketspijs, koekjesspijs, marsepein en banketpoeders. De afgelopen 95 jaar heeft Broer Bakkerijgrondstoffen met ondersteuning van een eigen laboratorium en proefbakkerij de verwerking van amandelen tot spijs geperfectioneerd.

Flexibiliteit is één van de uitgangspunten van de onderneming. Naast tailor-made oplossingen voor klanten is het bedrijf ook in staat verpakkingen van 200 gram tot bulk-bags van 800 kg te leveren. Dit alles met ondersteuning van een eigen labaratorium en proefbakkerij.
Kwaliteitszorg is vanzelfsprekend, het bedrijf is gecertificeerd conform BRC High Level / HACCP / COKZ.

Historie

Broer Bakkerij grondstoffen B.V. kent een lange historie die in 1920 begon met de oprichting van het bedrijf door de heer C.P. Broer. Het bedrijf groeide uit tot één van de meest toonaangevende producten van amandelspijs, banketspijs, koekjesspijs, marsepein en banketpoeders.
In 1991 nam unilever het bedrijf over, waarna in 1994 een compleet nieuwe fabriek werd gebouwd, die een terrein van 9000 m2 beslaat. Deze fabriek behoort inmiddels tot de modernste in Europa en bestaat uit twee onderdelen, te weten een spijsfabriek en een poederfabriek.

In 2000 nam een drietal ondernemers uit de bakkerijbranche Broer Bakkerijgrondtsoffen over van Unilever. Later volgde de overname van een ijspoederfabriek, waardoor het belang in de poederverwerkende sector is toegenomen.