PERSBERICHT 2 september 2016

Overname meerderheidsbelang in Broer Bakkerijgrondstoffen B.V. door Sonneveld Group B.V.

Sonneveld Group B.V., gevestigd in Papendrecht, Nederland, heeft per 1 september 2016 70% van de aandelen van Broer Bakkerijgrondstoffen B.V., gevestigd in Waddinxveen, Nederland, overgenomen.

Vanuit een strategisch oogpunt vullen de twee bedrijven elkaar uitstekend aan. Sonneveld is een innovatief bedrijf, met focus op broodverbetermiddelen, broodmixen en lossingsmiddelen, terwijl Broer Bakkerijgrondstoffen een gevestigde naam is als producent van een reeks hoogwaardige banketgrondstoffen.

Peter Verhagen, Algemeen Directeur van Sonneveld, benadrukt dat de aankoop van Broer Bakkerijgrondstoffen een versterking betekent voor beide bedrijven. Zowel de bedrijfscultuur, het productportfolio als het klantensegment van beide bedrijven sluiten goed op elkaar aan. “Met deze overname hebben we een volgende stap gezet in onze ambitie om een totaal leverancier te zijn voor de bakkerij. Door het creëren van synergie tussen de bedrijven zijn wij ervan overtuigd dat we een sterkere marktpositie kunnen bekleden. We zien de toekomst met het volste vertrouwen tegemoet.”, aldus Peter Verhagen

Broer Bakkerijgrondstoffen B.V. blijft voortbestaan onder de vertrouwde naam, als zelfstandige dochteronderneming van de Sonneveld Group.

Over Sonneveld Group B.V.
Sonneveld Group B.V. is een internationaal bedrijf dat innovatieve klant-specifieke oplossingen ontwikkelt voor de bakkerijsector en aanverwante voedingsindustrie, vóór en mét haar klanten waarmee waarde wordt toegevoegd aan de hele keten en de klant in het bijzonder. Sonneveld biedt technische ondersteuning voor een optimale proces-, brood- en banketkwaliteit, ontwikkelt innovatieve brood- en banket concepten en ondersteunt activiteiten om de bakkerijsector gezond te houden. Vanuit de kennis en expertise, zowel op het niveau van produceren en leveren van grond- en hulpstoffen, als op het gebied van proceskennis en marktinzichten, werkt Sonneveld samen met klanten aan hoogwaardige en/of gebruiksvriendelijke producten en concepten.

Over Broer Bakkerijgrondstoffen B.V.
Broer Bakkerij grondstoffen B.V. kent een lange historie die in 1920 begon met de oprichting van het bedrijf door de heer C.P. Broer. Het bedrijf groeide uit tot een toonaangevende producent van amandelspijs, banketspijs, koekjesspijs, marsepein en banketpoeders. De fabriek die in 1994 werd gebouwd beslaat een terrein van 9000 m2. Deze fabriek bestaat uit twee onderdelen, te weten een spijsfabriek en een poederfabriek en behoort tot de modernste in Europa.

Neem voor meer informatie contact op met;
Marie-Claire van der Schoor, Communicatie Manager van Sonneveld Group B.V., via www.sonneveld.com of tel: + 31 (0)78 6442525.
Jan Out, directeur Broer Bakkerijgrondstoffen B.V., via j.out@broerspijs.com of tel.; 06-51420560